български   english   deutsch
  начало e-mail контакти
Естетична стоматология

Естетичната (козметичната) стоматология има за цел да разкраси Вашата усмивка. С помощта на най-модерните технологии ще премахнем неприятните оцветявания и ще коригираме напуканите, нащърбени и неправилно подредени зъби. За тази цел ще използваме:

Избелване на зъби
Отстранява нехарактерните и неприятни на вид оцветявания. На из¬белване подлежат всички зъби – живи (витални) или умъртвени (девитализирани). Може да се избелят единични зъби или цялото съзъбие.

Контуриране на зъбите. Емайлопластика. Одонтопластика
С контурирането се коригират деформирани, изкривени, нащърбени, напукани и припокриващи се зъби в една сесия. В редки случаи може да замести лечението с брекети.

Бондинг
Бондингът променя формата на зъбите с високо естетични композитни материали.

Фасети
Фасетките са много тънки индивидуално оформени порцеланови пластинки, с които се коригира формата на предните зъби, затварят се разстоянията между тях и се заличат вътрешните оцветявания, които не могат да се отстранят с избелване.

Порцеланови коронки и мостове
Съвременните зъбни коронки и мостове се изработват от специални керамики. Те са най-естетичните материали в денталната медицина.

Скулптиране на венеца. Венечен лифтинг
Венечният лифтинг е козметична процедура, с която се повдигат и скулптират венците. Може да се преоформят червения венец и подлежащата кост, създава се впечатление за по-дълги и симетрични зъби, което прави усмивката много по-естетична. С тази процедура се коригира т.нар. „конска усмивка” и се балансира несиметричната линия на венците.

Естетични инкрустации
За красива и искряща усмивка. Това са полускъпоценни камъчета, създадени специално за украса на предните зъби. Не увреждат зъбите и не затрудняват хигиената. Могат да бъдат премахнати винаги когато решите без последствия за Вашите зъби.